LG OLED tévékből építettek látványos, hosszú alagutat

 

Magával ragadó installáció LG OLED tévékből

Az LG minden idők leglátványosabb televíziós installációját építette fel az szórakoztatóelektronikai, telekommunikációs, IT és háztartási elektronikai iparág egyik legfontosabb éves eseményén, a százezrek által látogatott IFA-n. A vállalat ugyanis egy 15 méter hosszú, 5 méter magas, és 7,4 méter széles, LG OLED televíziókból épített OLED alagúttal várta a közönséget az egyébként is monumentális standján.

LG OLED tévé alagút

LG OLED tv alagút

Összesen 216 darab tévéből állították elő ezt az egyedülálló látványosságot, amely nem mellesleg a világ legnagyobb OLED alagútja. Természetesen az egybefüggő képernyőn folyamatos vetítésekkel demonstrálták az OLED technológia által nyújtott képminőséget. Az LG „Feketétől feketéig” című vetítése olyan képsorokat vonultatott fel, melyeken a színek tökéletes harmóniában és izgalmas dinamikával egyesülnek a mélyfekete tónusokkal. Medúzarajokkal és bálnákkal elevenedett meg az óceán sötét mélye, a fekete világűrben felragyog a Tejút, Izland éjszakai égboltján pedig az északi fény színpompás játéka bontakozott ki a nézők előtt.

Fantasztikus képminőség az LG OLED tv alagútban

Az OLED alagút képernyőin minden jelenet élénk színekben, magával ragadó látvánnyal kelt életre. Hogy a film a legtökéletesebb élményt nyújtsa, az Izland fölött ragyogó Aurora Borealist 14 darab 8K felbontású kamerával vették fel, így a különleges égi jelenség minden részlete teljes gazdagságában tárult a látogatók elé. A képernyőkön a természet képei úgy elevenedtek meg, mintha a nézők maguk is a csillagok között sétáltak, vagy együtt úsztak volna a medúzák rajával.
Az LG installációja 216 darab, 55 hüvelykes, ultravékony OLED képernyőből állt, melyek rugalmasan hajlíthatók, így konvex és konkáv formákat is képesek felvenni, anélkül, hogy bármiféle torzítást érzékelnénk rajtuk. Az OLED panelekben nincs külön háttérvilágítás, a képernyő minden egyes képpontja önállóan bocsát ki fényt, így fényerejük egyenként szabályozható vagy akár teljesen ki is kapcsolható. A 15 méter hosszú, rekordméretű alagútban csaknem félmilliárd ilyen pixel egyesült, hogy mélyfekete tónusaival és élénk színeivel elkápráztassa a közönséget. Az LG egy hasonló attrakciójával már a januárban tartott Las Vegas-i CES-en is találkozhattak a látogatók, a cég ezzel el is nyerte a legjobb térinstallációért járó Red Dot Awardot.

„Az LG 50 évvel ezelőtt alkotta meg első tévékészülékét, ezt az évfordulót ünnepeljük most, az IFA-n is bemutatott OLED alagútunkkal és a jövő innovációját jelentő OLED tévéinkkel” – mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnöke.

Facebook

Youtube

Google Plus

Infochat