Széles körű HDR támogatás az LG OLED tévéin

 

Több HDR szabványt is támogatnak az LG televízió

Az LG Electronics a berlini IFA-n a világ egyik legnagyobb elektronikai szakkiállításán — tévés iparági vezető szerepét szemléltetve — több jelentős műsor- és tartalomszolgáltatóval társulva demonstrálta a HDR technológia erejét. Ennek köszönhetően az LG standján a látogatók első kézből tapasztalhatták meg, milyen élményt nyújtanak az OLED tévéken a Dolby Vision HDR és HDR10 tartalmak, valamint a Hybrid Log Gamma (HLG) technológiával közvetített adások.
Az LG OLED tévék ma már a film- és tartalomszolgáltatók által előnyben részesített HDR10 és Dolby Vision nyílt formátumokat is támogatják. A filmipar összes nagy stúdiója elkötelezte magát a Dolby Vision mellett, de a megoldást több tartalomszolgáltató is alapértelmezett formátumként használja streaming szolgáltatásainál.

Jönnek a 4K HDR tévéadások

Az LG és partnerei számos High Dynamic Range demoval készültek az idei IFA kiállításra, többek között bemutatták azt is, hogy hogyan lehet, HLG (Hybrid Log Gamma) tartalmakat sugározni az Astra műholda, illetve a BBC földfelszíni műsorszolgáltatási rendszerek alkalmazásával. A HLG a BBC és az NHK (Japan Broadcasting Corporation) által közösen fejlesztett HDR szabvány, amely egyetlen adatfolyam segítségével nemcsak a HDR-dekóderrel ellátott vevőkészülékeket, de a régebbi, nem HDR-képes tévéket is alkalmassá teszi az adás fogadására. Az új szabvány olyan megoldást ad a műsorszolgáltatók kezébe, amellyel kábelen keresztül továbbíthatják HDR tartalmaikat, és élő streaming közvetítéseket is készíthetnek. A HLG ezzel a legjobb választást kínálja a HDR adások sugárzására.

HDR támogatású OLED tv

LG HDR OLED tv

Az LG az IFA-n elsőként mutatta be azt a HDR technológiát, amely a High Frame Rate (HFR) megoldásokat HLG tartalmakkal kombinálja. A vállalat a BBC-vel és az Európai Műsorszórók Uniójával együttműködésben szervezett demoján olyan HFR HLG tartalmakat vonultatott fel, melyek mind az MPEG DASH (IP streaming), mind pedig a DVB-T2 átviteli rendszerekkel kompatibilisek. A HFR egy új technológia, amely az Ultra HD képminőséget magasabb szintre emelve, másodpercenként akár 100/120 képkocka továbbítására is képes. Ez a sebesség minden korábbinál egyenletesebb, valósághűbb mozgást eredményez a képernyőn.

„Példátlan technológiai rugalmasságukkal az LG OLED tévék nemcsak ma, de a jövőben is a legfejlettebb HDR lehetőségek számára nyitnak utat a piacon” — nyilatkozta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnöke. „A jövő HDR technológiájával a vásárlók még szélesebb köre élvezheti a gazdag HDR tartalmakat, legyen szó bármilyen formátumról.”

Facebook

Youtube

Google Plus

Infochat