Tökéletes tónusok a tökéletes tévéken – Megérkeztek a 4K HDR LG OLED televíziók Magyarországra

 

LG OLED tévék hazánkban is

Az LG Electronics (LG) bemutatta és elérhetővé tette Magyarországon is a világ legjobb televíziói közé tartozó, 2016-os OLED tévéit. A 4K felbontás megteremtését szavatoló, HDR (High Dynamic Range – nagy dinamikatartomány) kompatibilis modellek, azaz a B6, C6, E6 tv család mellett a luxuskategóriás SIGNATURE G6 sorozatú készülékek is, amelyek az idei CES-en debütáltak Las Vegasban.

LG OLED televízió

LG E6 OLED TV

Az LG a legmodernebb televíziós technikák terén trendteremtőnek számít, és a szakértők szerint pedig a vállalat által felkarolt OLED-technológia hasonlóan jelentős mérföldkő a televíziózásban, mint amilyen a lapos televíziók két évtizeddel ezelőtti, vagy a színes tévék hatvan évvel ezelőtti megjelenése volt.

Tökéletes képminőség – 4K, HDR és Dolby Vision támogatás

Az LG SIGNATURE G6 és az E6 modellek a vállalat első olyan OLED-televíziói, melyek a cég új, stílusos, egyedülálló Picture-on-Glass formavilágát használva készültek el: az ultravékony (a 65 colos G6 esetében mindössze 2,57 milliméteres) OLED panel egy letisztult és elegáns üveg hátsó borítást kapott. Az LG új OLED-portfóliójának valamennyi tagja — köztük az 55 és 65 colos méretben elérhető B6 és C6 modellek — harman/kardon hangrendszerrel és Magic Remote mozgásérzékelős távirányítóval érkezik, illetve egyszerre támogatja a HDR10 és a Dolby Vision HDR-formátumokat. A B6 és a C6 modell egyedi jellemzője a papírvékony kialakítás és a lebegő hatású talapzat. A csúcskészülék, az LG idén debütált SIGNATURE prémium termékcsaládjának tagja, a G6 elnyerte a 2016. évi CES legjobb innovációjának járó elismerést és a neves iF Design Award dizájndíját is.

Jövőbiztos tévék – Végtelen kontrasztarány a tökéletes fekete révén

Az OLED TV-k képernyőjén a HDR-tartalmak egészen új élményt nyújtanak az innovatív OLED Pixel Dimming technológiának köszönhetően. Míg az LCD kijelzők esetén a LED háttérvilágítás egész képernyőrészleteket egyben világít meg, addig az OLED panelek minden egyes pixele külön-külön vezérelhető, valamint ki- és bekapcsolható, így háttérvilágításra egyáltalán nincs szükség. Ennek eredményeként az OLED TV-k élénk színeket, végtelen kontrasztarányt és részletes sötét tónusokat jelenítenek meg még olyankor is, amikor fényes objektumok közvetlenül a mély sötét területek mellett helyezkednek el. Mivel az egyes pixelek külön kikapcsolhatóak és nincs külön háttérvilágítás, a képek tökéletes feketével jeleníthetők meg. Ez a tökéletes fekete az igazán élénk színek garanciája is egyben, így az OLED TV-k a HDR tartalmak ideális közvetítőjének számítanak.

oled tv

LG C6 OLED TV

A 10 bites panellel és a 10 bites feldolgozási képességgel az LG OLED TV-k több mint egymilliárd lehetséges színbeállítást tesznek elérhetővé, a ColorPrime Pro technológia segítségével pedig ezek a készülékek a színek és színárnyalatok legkisebb részleteit is képesek megjeleníteni, lefedve a DCI-P3 színtér 99 százalékát. A magasabb színvisszadási rátának köszönhetően az LG OLED TV-kel a néző teljesen és pontosan megtapasztalhatja az alkotó elképzelését. És mivel a készülékek támogatják a BT.2020 színtér megjelenítést, vagyis a legújabb generációs tartalomsugárzási sztenderdet, a G6 és az E6 tévék egyben „jövőbiztosak” is.

Természetes hangzás, kényelmes, intuitív kezelés

Az LG a high-end audioeszközök úttörőjének számító, amerikai hangspecialista harman/kardonnal dolgozott együtt az LG G6 és E6 beépített hangprojektor-rendszerének kifejlesztésében. Azáltal, hogy ezeknél a hangszórók előre, és nem lefelé irányulnak, mint sok vékony kialakítású televízió esetén, a nézők tiszta, részletgazdag hangzást hallhatnak, torzítás- és visszaverődés-mentesen még akkor is, ha a készüléket falra rögzítik. A hangrendszer extra mélysugárzói még erőteljesebbé teszik a hangzást, így különböztetve meg az LG OLED televízióit más stílusos, ultravékony készülékektől.

LG OLED tv

LG G6 OLED TV

A most bemutatott OLED TV-portfólió a legfrissebb webOS okostelevíziós operációs rendszerrel érkezik. Az LG webOS 3.0 smart platform egyedülálló felhasználói élménnyel segíti az LG okostévéinek használóit, hiszek ők intuitívabb módon navigálhatnak a készülékek számos funkciója, az internetes és egyéb tartalmak között. Kereskedelmi forgalomba hozatala óta a webOS-t számos szaklap az egyik legsokoldalúbb okostévé-platformnak minősítette. Továbbfejlesztett mobil csatlakoztathatóságának, a mozgásérzékelős Magic Remote távirányítóra épülő navigációs lehetőségeinek és további tartalomfunkcióinak köszönhetően az LG webOS 3.0 várhatóan még elődjénél is nagyobb népszerűségre számíthat.

LG OLED

Szili Krisztián – LG Electronics Magyarország

„Szinte napra pontosan 50 évvel ezelőtt, 1966. augusztus 1-jén mutatta be az LG elődje, a Goldstar Korea legelső televízióját. 50 év alatt a tévézés számos forradalmi újítást élt meg, az egyik nagy fordulópont éppen az OLED TV-k megjelenése volt” — fogalmazott Szili Krisztián, az LG Electronics Magyar Kft. regionális szórakoztató elektronikai marketing menedzsere. „E paneltechnológiával, valamint az idei újításokkal — úgy, mint a különleges formatervezés, 4K HDR-képesség és a webOS 3.0 okostelevíziós platform — a tévézés élménye mára új szintre emelkedett, amiben az LG kiemelkedő szerepet játszott. Nem is ünnepelhetnénk méltóbban ezt az évfordulót, mint új OLED portfóliónkkal, amelyet e fantasztikus fejlődés újabb csúcsának tekintünk.”

Facebook

Youtube

Google Plus

Infochat