Kiemelkedően jó üzleti eredményeket produkált az LG

 

Hatalmas nyereség a második negyedévben

Az LG Electronics hivatalosan közzétette 2016 második negyedévi eredménybeszámolóját, amelyben az első negyedévi, jelentős nyereségnövekedést követően további, még látványosabb javulásról számolt be.

A vállalat konkrétan 2016 második negyedében 584,6 milliárd won (503,10 millió dollár) üzemi nyereséget ért el, ami közel 140 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbit. Ráadásul a második negyedéves üzemi eredmény magasabb az első negyedévben elért 505,2 milliárd wonnál (420,25 millió dollár) is, ami 65 százalékkal haladta meg 2015 azonos időszakának eredményét.

A dél-koreai társaság globális konszolidált árbevétele 14 ezer milliárd wont (12,05 milliárd dollár) tett ki, ami mind az egy évvel korábbit, mind az első negyedévit felülmúlja. Az eredmény növekedésben a legnagyobb szerepet az LG háztartási eszközöket, légtisztítókat és légkondicionáló berendezéseket gyártó és forgalmazó részlege, valamint a szórakoztató elektronikai üzletág játszotta – mindkét terület rekordnagyságú üzemi szintű profitot mutatott fel. Az LG arra számít, hogy az olyan prémium kategóriás termékek, mint amilyenek az LG SIGNATURE termékcsalád tagjai, például az OLED televíziók, a TWINWash ikermosógép vagy az LG Styler ruhafrissítő készülék, pozitívan fognak hozzájárulni a vállalat teljesítményéhez.

Facebook

Youtube

Google Plus

Infochat