Egészséges és energiatakarékos az LG robotporszívó

 

A porszívókat vizsgálta a Levegő Munkacsoport

A Levegő Munkacsoport nevű környezetvédő szervezet a közelmúltba azt vizsgálat, hogy a porszívók használata során számolni kell-e azzal, hogy egészségtelen módon por kerül e vissza a levegőbe a készülékből. A kutatás során során egyes hagyományos porszívók és porszívó robotok ultrafinomrészecske-kibocsátását mérték meg, mindennapos használatban lévő eszközöket tesztelve.

LG robotporszívó

LG HOM-BOT Square

A kísérlet elsődleges célja az volt, hogy felmérjék, hogy ezekkel a porszívókkal a takarítás jelenthet-e egészségügyi kockázatot azáltal, hogy visszafújják a helyiség légterébe a porban megtalálható, már felszívott, rovarirtókból, a lakástextíliáknál használatos égésgátló vegyszerekből származó káros anyagokat, valamint az egészségre szintén veszélyes ólmot tartalmazó finomrészecskéket.

A robotporszívókkal nincs gond

A vizsgált 21 féle (véletlenszerűen kiválasztott) normál porszívó kétharmada üzemelés közben sokkal több részecskét fújt ki, mint amennyi a helyiség levegőjében eredetileg volt. A 10 vizsgált robotporszívó — köztük a hatékony és alapos takarítást biztosító LG HOM-BOT Square LG robotporszívó — kivétel nélkül megfelelt annak a követelménynek, hogy ne csak felszívja a port, hanem magában is tartsa: a mérések során a helyiségekben nem emelkedett a részecskeszám.

A Levegő Munkacsoport csoportos tesztje során az is kiderült, hogy a robotporszívók energiatakarékosabbak, mint a hagyományos társaik, hiszen mintegy 30 százalékkal kisebb volt az áramfogyasztásuk.

 

Facebook

Youtube

Google Plus

Infochat