Bemutatkozik a telefonokba szánt LG UX 5.0 grafikus kezelőfelület

 

LG UX 5.0: A jelen és a jövő mobilos filozófiája

Az LG bejelentette, hogy az LG G5 okostelefon értékesítésének kezdetével egy időben bemutatja mobil felhasználói felületének legújabb verzióját, az LG UX 5.0-t. A rendszer az Android platform legfrissebb verziójára, a Marshmallowra épül, és megtestesíti a vállalat mobilok jelenével és jövőjével kapcsolatos filozófiáját.

A cél az volt, hogy az LG UX 5.0 segítségével a felhasználók teljes mértékben kihasználhatják a készülékben rejlő lehetőségeket. Ennek köszönhetően, pedig egy olyan élvezetesen használható, átgondolt és felhasználó-központú egyedi felhasználói felület született meg, amely természetesen támogatja az LG Friends kiegészítőkhöz való könnyű kapcsolódást is, az optimális kezelhetőség érdekében.

„Előzetesen elemeztük az okostelefon-használók életstílusát, hogy az LG UX 5.0 felülettel kiváló felhasználói élményt és még hasznosabb funkciókat kínálhassunk számukra, melyek megfelelnek legigényesebb ügyfeleink elvárásainak is” — mondta Juno Cho, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója.

Az újdonságokról részletesen

Élvezetes felhasználói élmény — könnyen csatlakoztatható LG Friends eszközök

Az LG UX 5.0 egyik legfontosabb újdonsága az LG Friends Manager. hisz ezzel a sokoldalú alkalmazással a felhasználók könnyen csatlakoztathatják és irányíthatják az LG Friends modulokat és kiegészítőket. Az LG Friends Manager intuitív módon érzékeli a közelben lévő kiegészítőket a G5-tel való egyszerű párosítás érdekében, illetve könnyen letölthetővé és telepíthetővé teszi a Google Play áruházban elérhető alkalmazásokat. Nincs félreértés, nincs keresgélés: az LG Friends Managerrel a készülékhez és az LG Friends eszközökhöz való csatlakozás igen egyszerű és gyors.

LG UX 5.0 Friends opció

LG UX 5.0

Az LG Friends Manager minden egyes LG Friend eszközhöz külön felületet hoz létre. Amikor például a kamerát, az 360 CAM-et csatlakoztatja valaki, az LG G5 megjeleníti a képernyőn a fényképnézegetőt és a különböző felvételi módokat. A galériában található Friends fotóalbum lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy kategorizálják a fotóikat, amelyeket az LG Friends eszközökkel, például a 360 CAM-mel vagy a Rolling Bottal készítettek.

Továbbfejlesztett felhasználói felület a még erőteljesebb vizuális élményért

Az LG UX 5.0 egyik legnagyobb előnye, hogy támogatja az LG G5 rendkívül fejlett kameráját is, így az alábbi, különféle kiegészítő funkciókkal a kép és videó rögzítés minden korábbinál egyszerűbbé és interaktívabbá válik.

Zoom In & Out

A képernyő megérintésével egyszerűen és zökkenőmentesen válthatunk a normál, 78 fokos és 135 fokos széles látószögű hátlapi objektívek között.

LG UX 5.0 film effekt

LG UX 5.0


Auto Shot

A Gesture Shot továbbfejlesztett változatával tökéletes szelfiket készíthetünk, így az arcfelismerést követően a készülék automatikusan elkészíti a fotót.

Multi View

Egyetlen exponálással egyszerre készíthetünk különböző szögekből fotókat az LG G5 elő-és hátlapi kameráival, valamint az LG 360 CAM-mel.

360 Wallpaper

Az LG 360 CAM–mel készült fotókat akár 360 fokos panorámaképként is megjeleníthetjük az LG G5 kijelzőjén, a fotóban pedig a telefon mozgatásával navigálhatunk.

Pop-out Picture

Két, egy időben, a normál és a nagylátószögű objektívvel készült fotó kombinálásával kép a képben fotókat is készíthetünk.

Film Effect

A még fejlettebb szűrők beállításával analóg hatású fotókat is készíthetünk az LG G5 kamerájával. A Camera Preview használatával még a fotó elkészülte előtt, a kép előnézetekor kiválaszthatjuk a megfelelő szűrőket.

Felhasználó-központú felhasználói élmény a nagyobb kényelemért

Az LG egy sor új és okos funkcióval bővítette az LG UX 5.0 felhasználói felületét a kiváló használhatóság és a kényelem jegyében:

New Home

Az LG egyesítette a Home Screen applikációt az App Drawerrel az LG UX 5.0-ban, hogy egyszerűsítse a felhasználói élményt. A hagyományos stílust kedvelők közvetlenül az LG G5 beállítások menüpontjából tölthetik le a Home & App Drawert.

LG Health

A továbbfejlesztett LG Health alkalmazás a felhasználó profiljához illeszkedve egyaránt használható kezdő vagy haladó módban is. Amennyiben még csak most kezdjük az aktívabb, testmozgásban gazdagabb életmódot, a kezdő mód választása javasolt, majd ahogyan fejlődünk, úgy érdemes a haladó módra váltani. Az applikáció segítségével vizuálisan is követhetjük a fejlődésünket, így végig motiváltak maradhatunk.

LG UX 5.0 funkciók

LG UX 5.0


Always-on

Ha csak a pontos időre vagyunk kíváncsiak, nem kell állandóan bekapcsolnunk a telefonunk képernyőjét. Az Always-on funkció révén minden fontos információ — beleértve a dátumot, az értesítéseket és az SMS ikonokat — folyamatosan látható, a telefon feloldása nélkül.

Smart Doctor

Optimális szinten tarthatjuk a G5 teljesítményét a használati szokásainkon alapuló megoldásokkal és tippekkel.

World Clock

Továbbfejlesztett és vonzó grafikus felhasználói felülettel rendelkező világóra mutatja a kiválasztott városok helyi idejét. Ráadásul azonnal szinkronizálja is őket a helyi idővel, amely megkönnyíti a találkozók és konferenciahívások ütemezését.

File Manager

Az LG G5 felületén való navigálás pontosan olyan egyszerű, mint egy PC-n, így könnyedén hozzáférhetünk bármelyik mappához vagy dokumentumhoz. Az új keresési szűrővel néhány kattintással bármilyen dokumentumot, videót vagy fotót egyszerűen megtalálhatunk az LG G5-ön.

Quick Help

Legyen bármilyen kérdésünk is az LG G5 kapcsán, könnyedén és egyszerűen megtalálhatjuk a válaszokat, vagy kérhetünk e-mailes segítséget is.

Backup

Az LG Backup és NFC funkcióinak köszönhetően kényelmesen visszaállíthatjuk a más androidos készüléken tárolt adatainkat, valamint beszélgetéseket rögzíthetünk a kedvenc üzenetküldő alkalmazásainkból.

Diverse Security Method

Az LG jól ismert Knock Code funkciója mellett pontos ujjlenyomat-felismerés is helyet kapott az LG UX 5.0-ban is, ezzel növelve a kényelmet és a biztonságot.

 

 

Facebook

Youtube

Google Plus

Infochat