A General Motors díjjal jutalmazta az LG-t

 

Overdrive Awardot kapott az LG

Az LG-ről általában a televíziók, telefonok, tabletek, hangrendszerek, illetve a háztartási gépek jutnak eszébe az embereknek, pedig a vállalat komoly szerepet játszik az autóiparban is. Tökéletesen alátámasztja ezt, hogy a világ egyik legnagyobb gépjárműgyártó cége, a General Motors a tekintélyes Overdrive Award névre hallgató elismeréssel jutalmazta az LG Electronics járműalkatrészekkel foglalkozó üzletágát, valamint a vegyiparban tevékenykedő LG Chemet. A General Motors (GM) ezzel az az LG által az elektromos járművek (EV) fejlesztéséhez és gyártásához beszállított innovatív autóipari technológiát jutalmazta.

Az Overdrive Awardot minden évben a GM beszerzési, tervezési, minőségellenőrzési, gyártási és logisztikai szakértőiből álló bíráló bizottság ítéli oda a cég négy legjobb partnerének. A nyerteseket az általuk kínált technikai innováció szintje és minősége, a termék minősége és a versenyképes árazás alapján választják ki.

Az LG egyébként a General Motors régi partnerének számít, hiszen már az autógyártó első generációs elektromos járművéhez, a Volthoz is ez a társaság szállította az akkumulátorokat 2010-ben csakúgy, mint a 2014-es Spark EV-hez és az új Bolt EV-hez. Ezt az együttműködést szilárdította meg és ismerte el a GM azzal, hogy az LG Chemet hat egymást követő évben választotta meg az év beszállítójának. 2010-ben az LG Chem és a GM szoros együttműködése azzal került a fókuszba, hogy a koreai céget az amerikai autógyártó az év vállalatává választotta.

„Igen nagyra tartjuk a GM elismerését és úgy véljük, ez kiválóan bizonyítja a GM-mel kötött hosszú távú együttműködésünk hatékonyságát” — mondta Lee Woo-jong, az LG Electronics járműalkatrész-üzletágának alelnöke. „Az LG nagyon szerencsésnek mondhatja magát, hiszen az LG Electronics járműalkatrész-üzletágának 2013-as megalapítása óta olyan világcégekkel dolgozhat együtt, mint a GM.”

 

Facebook

Youtube

Google Plus

Infochat