Íme az LG V10 okotelefon, 2016 csúcsragadozója

 

LG V10: Erőteljes és izgalmas

Az LG 2016 elején Magyarországon is elérhetővé teszi V10 fantázianevű új okostelefonját, amely mindent tud, amit ma egy topkategóriás készüléktől elvárható. A készülékbe bitang erős hardvert, egészen pontosan a 64 bites, hatmagos Qualcomm Snapdragon 808 (MSM8992) chipsetet, Adreno 418 típusú grafikus vezérlőt, valamint 4 GB RAM-ot építettek, ami garantálja a remek teljesítményt játékok, illetve multimédiás alkalmazások futtatása során egyaránt. 64 gigabyte-nyi adattárolásra szolgáló belső memóriával látták el, ez pedig azt jelenti, hogy a felhasználónak nem kell számolgatnia az applikációk telepítése vagy akár a videókészítés során, hiszen gyakorlatilag mindig, mindennek jut elég hely. Ráadásul a tárolókapacitás természetesen a külső memóriakártyák alkalmazásával tovább bővíthető.

LG V10 telefon

LG V10 okostelefon

Az Android Marshmallow operációs rendszerre épülő okostelefon különlegessége, hogy rendelkezik egy másodlagos kijelzővel is. Ez a 2,1 inches, 160 x 1040 képpont felbontású képernyő közvetlenül az 5,7 inches QHD, azaz 2560 x 1440 képpont felbontású panel felett helyezkedik el, és mindig az éppen futó alkalmazásokkal kapcsolatos, illetve egyéb fontos információkat, értesítéseket mutatja, ami igen komfortos használatot biztosít.

Remek dizájn, első osztályú kamera

Egy hagyományos, tehát általános használatra szánt okostelefon esetén meglehetősen ritka az ütésálló kialakítás, azonban a V10-nél erre is odafigyeltek, amit tökéletesen bizonyít, hogy a készülék megkapta az erre vonatkozó MIL-STD-810G minősítést. Ez köszönhető többek között annak, hogy az oldalkeret rozsdamentes acélból készült, a hátlap pedig a DuraSkin típusú speciális, rendkívül szilárd műanyagból. A V10 formavilága méltó az LG korábbi csúcsmodelljeihez, hiszen a telefon igen jól fest, rögtön látszik, hogy nem egy átlagos okostelefon.

LG V10 okostelefon

LG V10

Az ujjlenyomat olvasóval is ellátott V10 továbbviszi a G4 által megkezdett utat, hiszen fénykép- és videókészítésben is egyértelműen az élen jár. Megkapta ugyanis a 16 megapixeles, f/1.8-as rekeszértékű, 1/2,6″-es CMOS képszenzort, emellett ellátták lézeres autófókusszal, és az infravörös adatok bemérésére szolgáló CSS érzékelővel is. Ezáltal minden eseteben, még sötétben, vagy gyors mozgások esetén is éles, és színhelyes képek és videók rögzítését szavatolja, akár 4K felbontás mellett is.

A V10 egyedülálló okostelefon abban a tekintetben is, hogy a fotók mellett már a mozgóképeknél is mód nyílik a manuális beállítások használatára. Ennek köszönhetően szabadon módosíthatóak az ISO értékek éppúgy, mint a záridő, az expozíció korrekció vagy a fehéregyensúly, és még a HDR mód is bekapcsolható. További extra szolgáltatás, hogy az előlapra két darab 5 megapixeles kamerát építettek, amelyek közül az egyik nagy látószögű. Ennek segítségével pedig remek csoportos képek elkészítésére nyílik lehetőség!

A V10 még január során érkezik hazánkba, 

Facebook

Youtube

Google Plus

Infochat