LG Wine Smart kagylótelefon: A jelen és a múlt találkozása

 

LG Wine Smart, a modern kagylótelefon

Most már a múlt ködébe vesznek azok az idők, mikor a mobilok között a kihajtható, szétnyitható kagylótelefonok megkerülhetetlenek voltak a telekommunikációs iparágban. A nagyméretű érintőkijelzővel ellátott okostelefonok ugyanis minden korábbi vetélytársukat eltüntették a színről, és mostanra teljesen átvették az uralmat a belépő kategóriában épp úgy, mint a prémium szegmensben.

LG Wine Smart okostelefon tesztje

LG Wine Smart

Az LG azonban gondolt egy merészet, és a közelmúltban visszanyúlt a régi, jól bevált formavilághoz, amelyre biztos sokan nosztalgiával gondolnak. Így született meg az Android operációs rendszert futtató, tehát szintén az okostelefonok közé tartozó Wine Smart (LG H410), amely azonban csak a külsejében idézi a múltat, hiszen a modell tudása abszolút megfelel a mai elvárásoknak.

Elegáns külső, remek kezelhetőség és kijelző

LG Wine Smart H410

LG Wine Smart

A bőr borításnak és az alkalmazott fém szerkezeti elemeknek köszönhetően a Wine Smart kifejezetten elegáns, stílusos készülék. A megjelenése karakteres, ami manapság az uniformizált világban nagy érték, és ezzel felhívja a figyelmet tulajdonosára is, hiszen manapság nem sokan szaladgálnak ilyen kihajthatós telefonnal. Egy átlagos okostelefonnál jóval szolidabb méretekkel bír (117,6 x 58,7 x 17 mm), súlya pedig csupán 147 gramm, ami azt jelenti, hogy kényelmesen hordozható akár egy zsebben is.

Különlegessége, hogy rendelkezik létező kezelőfelülettel, magyarul olyan gombokkal, amelyek fizikai valójukban is léteznek. Emiatt biztos, hogy ez azok tetszését elnyeri, akik nehezen boldogulnak az érintőképernyőkkel, vagy csak egyszerűen jobban szeretik a hagyományos megoldást. Az tény, hogy nagyon kényelmesen használható, a gombok kellően nagyok, ami egyrészt jól mutat, másrészt nagyon hasznos lehet, ha valakinek látásproblémái vannak. A LG Wine Smart készüléken elhelyeztek öt, speciális gombot is, amelyek nevükkel (Üzenetek, Kamera, OK, Telefonkönyv, Gyorsgomb) is jelzik, hogy milyen jellegű szolgáltatások gyors és egyszerű elérését biztosítják. A Gyorsgombot érdemes külön kiemelni, hiszen ehhez hozzárendelhető bármilyen tetszőleges alkalmazás, és az ennek segítségével bármikor, azonnal elindítható.

Teljesítmény, videók, kamera

Az LG Wine Smartba négymagos, 1,1 GHz-es, Snapdragon 210 processzort, 1 GB RAM-ot, és 4 GB adattárolásra szolgáló belső memóriát építettek. A tárolókapacitás ráadásul a micro SD foglalat révén memóriakártya behelyezésével akár további 32 gigabyte-tal is bővíthető. Mindez pedig azt jelenti, hogy a hardver, kellő teljesítményt nyújt az internetes alkalmazások probléma- és zökkenőmentes használatához, valamint a böngészéshez egyaránt.

Az egyszerűsített elrendezésű felhasználói felületnek és a nagyméretű ikonoknak köszönhetően a képernyő könnyen átlátható, az alkalmazások és beállítások pedig egyszerűen elérhetők. A készülék megkapta az LG Safety Care programot, amely segélyhívás esetén automatikusan elküldi a tartózkodási hellyel kapcsolatos információkat és adatokat a felhasználó előre kiválasztott ismerőseinek.

safety_careA kihajtható okostelefont két fix fókuszos kamerával szerelték fel. Az előlapi, alapvetően selfie-k elkészítésére szolgáló 0,3 megapixeles mellett egy komolyabb, jobb képminőséget produkáló 3 megapixeles is helyet kapott rajta ugyanis. Ez utóbbival akár rövid, jó minőségű videók rögzítésére is mód nyílik a fotók elkészítése mellett. A képernyőn természetesen filmek is megnézhetőek, tehát a multimédiás file-ok futtatására is mód nyílik. Az LG Wine Smart zenehallgatásra is alkalmas, a dobozában pedig az ehhez szükséges, a mikrofonja révén telefonálásra is használható fejhallgató is megtalálható. Rendelkezik beépített FM/AM tunerrel aminek köszönhetően rádióként is funkcionálhat. A hangereje megfelelő, és mivel tisztán, dinamikusan, torzításoktól mentesen szólal meg, így a minőségre sem lehet panasz.

Értékelés

Az LG Wine Smart egyedi színfolt az egyre inkább homogénné váló okostelefonos piacon. Dizájnja kiforrott, kifinomult és elegáns, de emellett a tervezés során a funkcionalitásra is odafigyeltek, így a kezelhetőségére sem lehet panasz. A teljesítménye elég nagy az internetes alkalmazások problémamentes futtatásához és böngészéshez. Maga az Android Lollipop operációs rendszer nagyon felhasználóbarát módon működik, és hatalmas mennyiségű applikáció elérését teszi lehetővé. A kijelzője remek, a színek szépek, és a beépített kamerákkal remek felvételek elkészítésére ad módot.

 

Facebook

Youtube

Google Plus

Infochat